psykoterapi7top 

Hvem er jeg?

Jeg har i mange år arbejdet med mennesker, unge som ældre. Jeg har altid været nysgerrig på menneskers historie, og hvordan vi udvikler os.

Det har derfor været meget naturligt for mig at læse til psykoterapeut.

Teori er kun brugbart så længe den endnu ikke er blevet modsagt af observationer af virkeligheden. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg ikke kun arbejder ud fra et teoretisk perspektiv, men at jeg med min baggrund på godt og ondt også kan relatere til andres historie og følelser.

TERAPEUTISK UDDANNELSE

• Eksistensfilosofisk efteruddannelse ved Prof. Ernesto Spinelli, internationalt anerkendt eksistenspsykolog, Regent´s College, London og Cand.phil. Vibeke Dyhrcrone.

• 4 1/2-årig diplomuddannelse som eksamineret psykoterapeut i evidensbaseret emotions fokuseret terapi fra EFT-Instituttet under supervision af prof. Leslie Greenberg, York University i Toronto, Canada. Min uddannelse blev afsluttet med et vejledningsforløb og et speciale om de terapeutiske processer. 

• Diplomuddannet fra det tidligere Psykoterapeutisk Institut i København i humanistisk/oplevelsesorienteret psykoterapi. 

• Masterclass i emotions-fokuseret terapi I og II fra Psykoterapeutisk Institut.

• Kursus i SE terapi (chok og traumer), hos Psykolog Ursula Alice Fürstenwald, Psykoterapeutisk Institut.

• Efteruddannelse fra Psykiatrifonden i Psykisk Førstehjælp bl.a indenfor traumer, selvskade, angst, misbrug og selvmordsadfærd.

• Flere terapeutiske træningsgruppeforløb.

• Uddannet og certificeret som Sundheds- og Livsstilscoach hos AtWork Skolen.

TERAPEUTISK ERFARING

Jeg er en erfaren psykoterapeut med mange års erfaring i menneskers psykiske problemstillinger. Jeg har haft praksis hos Institut for Social Sundhed i Borgergade 38 i mange år og hos Psykologerne og Psykoterapeuterne i Havnegade 49, sammen med nogle dejlige og dygtige kollegaer.

Jeg har undervist i mindfulness, smertehåndtering samt psykoedukation til andre aktører som er en medspiller i jobcentrenes beskæftigelsesindsats for ledige samt private konsulentfirmaer og selvejende institutioner.

Jeg har i en årrække beskæftiget mig med at inddrage en humanistisk tilgang i forståelsen af en række sundhedspsykologiske områder. Herunder studier i de buddhistiske belæringer og metoder. Bl.a.hos Buddhistisk Center København og selvstudier i Japan.

thomas japan yamamoto

INSPIRATION & BAGGRUND

Jeg er født i 1967 og bor på Frederiksberg. Mit arbejde har givet mig mange oplevelser og kompetencer, og ikke mindst er min interesse i de psykologiske aspekter af livet en stor inspirationskilde for mig.

Mit eget livssyn er i høj grad præget af mine mange ophold i Japan siden begyndelsen af 90erne i forbindelse med kampsport og yderligere studier i østlig psykologi, religion og filosofi.

I 2013 havde jeg 40 års jubilæum indenfor kampsport. Jeg startede som 6 årig til Judo i 1973 og trænede mig frem til at være eliteudøver. Jeg blev meget hurtigt interesseret i sindets og kroppens muligheder og ikke mindst behandling af skader og genoptræning. Hele kampsportsmiljøet fik i høj grad præget mit livssyn og påvirkede mange aspekter i mit liv. I dag er jeg 6.dan sortbælte i Aikido og har undervist i mange år.

Thomas Wessel Hansen.
Exam. Psykoterapeut.

Thomas Wessek Hansen. Foto Camillahey.dk